Welkom bij Schoonheidssalon Martine van Asch!
Foto's

Nieuws

Aanbiedingen

Afspraak maken?


Huidverzorging & Huidverbetering

Huidverzorging & Huidverbetering

Huidverzorging & Huidverbetering

Definitief Ontharen: De Techniek

De IPL techniek werkt als volgt; er wordt een lichtflits op de huid gegeven en het pigment in de haarwortel neemt deze lichtflits op en zet deze om in warmte. Als het in de haarwortel 70º Celsius wordt dan schroeien de haarvaatjes, die de haarwortel voeden, en de kiemlaag in de haarwortel dicht. Deze haar valt na ongeveer 2 weken uit en komt niet meer terug. Omdat haren verschillende haargroeifasen hebben, dient de behandeling een aantal keer te worden herhaald om alle haren in de anagene fase te vernietigen.

Onder de haarcyclus verstaat men het proces van de productie, groei en uitval van het haar. Deze cyclus bestaat uit drie fasen:

Anagene fase
In deze fase groeit er een nieuwe haarwortel, waarmee de productie van een nieuwe haar is begonnen. De anagene fase, ook wel groeifase genoemd, duurt twee tot zes jaar en hangt af van genetisch bepaalde factoren. Ongeveer 85-90% van de haren bevindt zich in de anagene fase, wat (logischerwijze) betekent dat er altijd haar op het lichaam aanwezig is.

Catagene fase
In deze 2 tot 3 weken durende overgangsfase neemt de groei van het haar af en bereidt het zich voor om uit te vallen. Ongeveer 1-3% van alle haren bevindt zich in deze fase.

Telogene fase
In de telogene fase of rustfase vindt nauwelijks activiteit plaats en komt het haar zodanig los te zitten dat het uit kan vallen. Na de uitval kunnen nog tien tot twaalf haren uit dezelfde wortel groeien. Ongeveer 13% van de haren bevindt zich in deze rustfase.
De snelheid waarmee een haar de fasen doorloopt heeft invloed op de kaalheid van een persoon. Omdat uit dezelfde haarwortel slechts tien tot twaalf haren kunnen groeien, kan de kaalheid zich al na ongeveer het 25 levensjaar inzetten.